Produse pentru slabit rapid

Medicament pentru pierderea în greutate
Câteva medicamente sunt disponibile pe bază de rețetă pentru persoanele care trebuie să slăbească. Setmelanotida, liraglutida și semaglutida sunt toate disponibile pe bază de rețetă. Unele programe de telesănătate și servicii de slăbire oferă, de asemenea, medicamente pe bază de rețetă. Aceste medicamente vă fac să vă simțiți mai puțin foame și, de asemenea, îngreunează absorbția grăsimilor de către organism.

Medicamente prescrise
Atunci când sunt combinate cu un plan alimentar sănătos și exerciții fizice regulate, medicamentele eliberate pe bază de rețetă vă pot ajuta să slăbiți. De asemenea, pot îmbunătăți sănătatea prin scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Nu sunt potrivite pentru toată lumea. Aceasta îi include pe cei cu anumite afecțiuni medicale.

Medicamentele mai noi, cum ar fi Ozempic (o injecție săptămânală care determină organismul să producă insulină) și setmelanotide (Imcivree) pot fi eficiente pentru unele persoane. Dar au un dezavantaj: Medicare și Medicaid nu le acoperă și pot costa mai mult de 1.300 USD pe lună fără asigurare.

Alte medicamente eliberate pe bază de rețetă care există de mai mult timp includ liraglutida (Saxenda și Victoza), naltrexona-bupropion (Contrave) și orlistatul (Alli, Xenical). Toate funcționează făcându-vă să vă simțiți mai puțin foame sau mai sătul. Liraglutida, care este utilizată și pentru diabetul de tip 2, imită un hormon pe care intestinul îl eliberează pentru a semnala creierului atunci când ești plin. S-a demonstrat că duce la o pierdere semnificativă în greutate în comparație cu un medicament activ sau placebo.

Medicamente fără prescripție medicală
Puteți pierde în greutate cu medicamente prescrise și fără prescripție medicală. Aceste medicamente, care sunt menite să fie luate cu dietă și exerciții fizice, s-au dovedit eficiente în a ajuta oamenii să slăbească. Ele funcționează prin suprimarea poftei de mâncare, controlând poftele și sporind sațietatea. Unele dintre aceste medicamente sunt disponibile numai prin prescripție medicală, în timp ce altele pot fi achiziționate fără rețetă sau prin anumite servicii de telesănătate. FDA a aprobat cinci medicamente pentru pierderea în greutate, inclusiv orlistat (Xenical), fentermină/topiramat (Qsymia), naltrexonă/bupropion (Contrave) și liraglutidă (Victoza și Saxenda). Unele planuri de asigurare acoperă aceste medicamente, dar trebuie să discutați eligibilitatea dumneavoastră cu furnizorul dumneavoastră. Aceste medicamente pot provoca reacții adverse, cum ar fi uscarea gurii, constipație sau parestezii.

Fentermina (Adipex P, Ionamin Lomaira) este cel mai frecvent prescris medicament pentru pierderea în greutate. Este un anoretic și funcționează prin modificarea nivelurilor de neurotransmițători din creier care produc foamea. Cu toate acestea, acest medicament nu ar trebui să fie luat de nimeni cu antecedente de tumori ale celulelor tiroidiene C, boli ale vezicii biliare, hipertensiune arterială sau glaucom. Femeile însărcinate și cele care iau anumite medicamente ar trebui, de asemenea, să evite utilizarea acestui medicament.

Chirurgie de pierdere în greutate
O echipă de medici, asistente și specialiști vă poate recomanda intervenția chirurgicală de slăbire ca o modalitate de a vă ajuta să slăbiți și să depășiți condițiile de sănătate cauzate de obezitate. Aceste operații se mai numesc și operații bariatrice și metabolice. Acestea pot reduce sau elimina probleme precum diabetul, hipertensiunea arterială, apneea în somn și artrita. De asemenea, ele vă pot îmbunătăți calitatea vieții și vă pot prelungi durata de viață.

Înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale, vă veți întâlni cu o echipă de profesioniști din domeniul sănătății care vă va examina istoricul de sănătate și vă va efectua un examen fizic. Echipa poate include un internist, un dietetician și un psihiatru sau psiholog. Ei vor discuta despre riscurile și beneficiile intervenției chirurgicale. Ei vor verifica, de asemenea, pentru a vedea dacă sunteți pregătit să faceți schimbări majore în obiceiurile alimentare și exercițiile fizice. Ei vă vor evalua, de asemenea, sănătatea mintală pentru a determina dacă sunteți capabil să faceți față stresului emoțional de a vă schimba stilul de viață și de a vă urma planul de tratament.

Primul pas în această procedură este să vă micșorați stomacul folosind capse. Acest lucru va crea o porțiune din partea superioară a stomacului care nu este mai mare decât o nucă și poate conține doar 1 uncie (oz) sau 28 de grame de hrană. Chirurgul va conecta apoi partea superioară a stomacului cu partea inferioară a intestinului subțire, ocolind părțile stomacului care produc hormonii foamei. Acest lucru vă împiedică să vă simțiți foame la fel de repede și vă ajută să mâncați mai puțin.

Veți începe să urmați o dietă lichidă timp de câteva săptămâni după operație, apoi veți trece la o dietă cu alimente moi înainte de a mânca din nou alimente solide. Va trebui să luați vitamine și să urmați instrucțiunile de nutriție pentru a obține suficientă nutriție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *