Pastile pentru slabit

Pastile de slabit
Medicamentele pentru pierderea în greutate sunt un instrument care ajută la susținerea dietei sănătoase și a exercițiilor de rutină și pot fi o opțiune sigură pentru persoanele cu obezitate care nu pot pierde în greutate cu alte abordări. Sunt disponibile atât sub formă de pastile, cât și sub formă injectabilă.

Medicii prescriu medicamente care reduc apetitul, cum ar fi bupropiona/naltrexona (Contrave) și fentermina/topiramatul (Qsymia) sau limitează absorbția grăsimilor, cum ar fi orlistat (Xenical). Fiecare medicament are efecte diferite asupra pacienților.

Pierdere în greutate
Există mai multe pastile eliberate pe bază de rețetă care s-au dovedit a fi eficiente în a ajuta oamenii să scadă cantități semnificative de greutate pe parcursul unui an. Orlistatul (Xenical), naltrexona/bupropiona și Contrave sunt toate eficiente. Pilula combinată de marcă, Qsymia (fentermină/topiramat ER), este o altă opțiune. Aceste opțiuni ar trebui folosite doar ca parte a unui plan de tratament cuprinzător care include activitate fizică regulată și o dietă sănătoasă.

Aceste medicamente nu sunt o soluție rapidă și nu sunt potrivite pentru toată lumea. De exemplu, nu sunt potrivite pentru persoanele care sunt însărcinate sau au anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Un dietetician înregistrat vă va ajuta să decideți dacă pastilele de slăbire sunt alegerea potrivită pentru dvs.

Medicamentele aprobate de FDA, fentermina și topiramatul, s-au dovedit a fi sigure pentru utilizare pe termen lung, dar nu sunt aprobate pentru copii sau adolescenți. Medicamentele mai noi, cum ar fi setmelanotida (Imcivree) și tirzepatida (Mounjaro), sunt, de asemenea, promovate pentru potențialul lor de pierdere în greutate, dar nu sunt încă disponibile pe scară largă. Mounjaro este un medicament injectabil care este prescris pentru diabetul de tip 2, dar s-a dovedit că ajută oamenii să slăbească mai mult decât medicamentele orale. Vine într-un stilou injectabil care arată ca markere magice sau trabucuri și se administrează o dată pe săptămână cu un ac mic.

Energie
Există o varietate de produse care măresc nivelul de energie pentru a face slăbirea mai ușoară. Aceste produse sunt de obicei pe bază de plante și naturale, dar deseori conțin un stimulent. Stimulantele cresc metabolismul organismului și ard grăsimile. Ele ajută, de asemenea, la controlul foametei și a sațietății, făcându-le mai eficiente în a ajuta oamenii să piardă în greutate. Există mai multe ierburi diferite care au fost folosite în dezvoltarea produselor de slăbit, cum ar fi efedra și cofeina. Aceste ierburi sunt de obicei „stivuite” împreună într-un singur produs, împreună cu alte ingrediente, cum ar fi ma huang și guarana. Această combinație este concepută pentru a crea un produs de slăbire cu energie ridicată, care promovează rezultate rapide.

Stimulante
Stimulantele, sau „Uppers”, pot crește vigilența, pot reduce senzațiile de oboseală sau somnolență și pot îmbunătăți concentrarea și concentrarea. De asemenea, pot produce o senzație de euforie. Aceste medicamente pot fi luate pe cale orală, pufnit sau injectate. Persoanele cu ADHD sau narcolepsie sunt mai predispuse să folosească stimulente pentru a controla simptomele tulburării lor. Ele pot fi folosite și în scopuri recreative. Luarea prea des a acestor medicamente poate provoca dependență și poate avea consecințe grave asupra sănătății. Este important să consultați un medic pentru a înțelege riscurile și beneficiile acestor medicamente.

În timp ce medicamentele de slăbit eliberate pe bază de rețetă pot fi utile, ele nu ar trebui considerate o soluție rapidă pentru obezitate. Aceste medicamente sunt concepute pentru a face parte dintr-un plan cuprinzător de tratament care include dietă și exerciții fizice. Cele mai eficiente medicamente pentru pierderea în greutate sunt cele care funcționează cu corpul dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă schimbați obiceiurile alimentare și stilul de viață. Prima pastilă de slăbit care a fost aprobată pentru utilizare pe termen lung a fost Xenical (orlistat), un medicament care împiedică absorbția unora dintre grăsimile pe care le consumați în sistemul dumneavoastră digestiv. Medicamentele mai vechi de slăbit pe bază de rețetă nu erau la fel de sigure sau la fel de eficiente, iar cele mai multe dintre ele i-au determinat pe oameni să-și recapete greutatea pierdută în decurs de un an.

În ultimii ani, noi medicamente au intrat pe piață. Unul, numit Contrave (naproxen/fentermină), este un medicament oral care conține atât naproxen, cât și fentermină. Un altul, Qsymia (fentermină/topiramat ER), este disponibil numai pe bază de rețetă și nu este recomandat persoanelor care au antecedente de abuz de substanțe sau dependență.

Un al treilea medicament care s-a dovedit promițător este lisdexamfetamina (Adderall sintetic). Nu este un inhibitor al apetitului, dar stimulează energia și crește cantitatea de grăsime pe care organismul o arde. Într-un studiu, s-a constatat că persoanele care au luat acest medicament în combinație cu o alimentație sănătoasă și exerciții fizice regulate au pierdut mai mult decât cei care nu au luat medicamentul.

Imcivree, un medicament injectabil o dată pe zi, care promovează scăderea în greutate pe termen lung, este cel mai promițător. Funcționează prin schimbarea modului în care funcționează anumiți neurotransmițători din creier și s-a descoperit că ajută pacienții să piardă în medie 15% din greutatea corporală inițială într-un an.

Efecte secundare
Ca și în cazul tuturor medicamentelor, medicamentele pentru slăbire au unele efecte secundare. Cele mai frecvente includ greața sau durerile de stomac, gura uscată, constipația și abuzul sau dependența de droguri. Există efecte secundare mai grave. Unele dintre acestea includ un rapid ritm cardiac (tahicardie), hipertensiune arterială și probleme cu rinichii sau ficatul. Unii oameni dezvoltă pancreatită sau calculi biliari. Alte reacții adverse includ amețeli (insomnie), dureri de cap, neliniște sau senzație de iritabilitate.

Este important să vă consultați medicul înainte de a lua un medicament de slăbit pe bază de rețetă. Acest medicament va fi prescris ca parte a unui plan general de tratament care include dietă și exerciții fizice. Dacă este considerat necesar din punct de vedere medical, unele planuri de asigurare acoperă aceste medicamente. Aceste medicamente eliberate pe bază de rețetă pot ajuta oamenii să piardă cu 5% până la 10% sau mai mult din greutatea corporală inițială. Mulți oameni care iau aceste medicamente pe bază de rețetă se luptă cu creșterea în greutate atunci când încetează să ia medicamentele.

Dr. Cohen explică că pastilele de slăbire cresc ritmul cardiac în mod artificial. Unele dintre aceste substanțe chimice pot cauza deteriorarea valvelor inimii sau pot duce la bătăi neregulate ale inimii. Acest lucru vă poate expune un risc mai mare pentru un incident cardiovascular, cum ar fi un accident vascular cerebral. Aceste riscuri sunt deosebit de mari pentru tinerii sănătoși care iau aceste suplimente și apoi aleargă un maraton.

El spune că o altă problemă este lipsa de reglementare în industria suplimentelor de slăbit. Aceasta înseamnă că produsele pe care le găsiți în reclame sau la magazinele de nutriție pot conține variații chimice periculoase ale substanțelor interzise, precum și ingrediente în doze excesive. Acestea sunt potențial fatale, avertizează el.

Istoria zbuciumată a industriei pilulelor de slăbit a făcut ca FDA să ridice ștacheta pentru dezvoltarea de noi medicamente. Agenția solicită acum un medicament pentru a demonstra că poate ajuta oamenii să piardă cel puțin 5% din greutatea corporală inițială pe parcursul unui an și că medicamentele sunt sigure pentru utilizare pe termen lung. De asemenea, dorește să vadă dovezi de siguranță și eficacitate înainte ca orice medicamente noi eliberate pe bază de rețetă să fie aprobate spre vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *