Cele mai bune pastile de slabit din farmacii

Cele mai bune pastile de dieta din farmacii
Americanii poartă prea multă greutate, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sănătate. Medicamentele sunt o modalitate de a ajuta la pierderea în greutate. Există medicamente pe bază de rețetă și suplimente OTC aprobate de FDA.

Un medicament, Ozempic, este o injecție săptămânală care crește insulina, care scade glicemia și îi ajută pe oameni să se simtă plini. Un altul, Contrave, combină naltrexona și bupropiona pentru a suprima pofta de mâncare.

Contrave
Contrave este aprobat de FDA pentru a ajuta la controlul creșterii în greutate, împreună cu o strategie care include o activitate fizică crescută și un aport caloric redus. Medicamentul conține naltrexonă și bupropionă, doi compuși care vizează anumite zone ale creierului legate de pofte și apetit. Naltrexona blochează receptorii de dopamină, în timp ce bupropionul este un antidepresiv eficient. Cercetările au arătat că pacienții care folosesc acest medicament împreună cu dieta și exercițiile fizice pierd mai mult în greutate decât cei care își schimbă singur dieta.

Mecanismul exact prin care acest medicament promovează pierderea în greutate nu este pe deplin înțeles. Se crede că afectează hipotalamusul și centrul de recompensă mezolimbic al creierului. Medicii FORM certificați și instruiți în obezitate lucrează îndeaproape cu un furnizor de asistență medicală primară pentru a obține o imagine completă a istoricului de sănătate a pacientului înainte de a prescrie medicamente. Ei urmăresc, de asemenea, programări lunare pentru a se asigura că medicamentul funcționează conform așteptărilor.

Este important ca un pacient să evite să ia acest medicament cu alte suplimente de slăbit, cum ar fi pe bază de plante, pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală. Această combinație poate provoca reacții adverse nedorite. De asemenea, acest medicament nu ar trebui să fie luat de cei cu boli mintale sau depresie, deoarece poate agrava simptomele.

Qsymia
Qsymia, o nouă pastilă de slăbit doar pe bază de rețetă, a fost aprobată recent de FDA. Conține o combinație între stimulentul fentermină și medicamentul anticonvulsiv topiramat cu eliberare prelungită. Este conceput pentru a ajuta adulții obezi să piardă în greutate. S-a dovedit că reduce pofta și apetitul inițial. Medicamentul poate avea o serie de reacții adverse, inclusiv greață, vărsături și constipație. De asemenea, poate provoca palpitații și insomnie. Food and Drug Administration spune că un pacient ar trebui să consulte un medic înainte de a lua acest medicament. De asemenea, medicamentul nu trebuie luat dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Qsymia este cel mai bine utilizat împreună cu o dietă săracă în calorii și exerciții fizice intense. Nu ar trebui să fie utilizat de persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi boli de inimă, hipertensiune arterială sau diabet. Nu a fost încă testat pe pacienți de 65 de ani și peste, așa că medicii trebuie să fie precauți atunci când prescriu medicamentul. Medicamentul nu a fost testat la pacienții cu insuficiență hepatică severă, așa că ar trebui evitat la această populație.

În studiile clinice, pacienții care au luat Qsymia la cea mai mică doză au pierdut în medie 6,7% din greutatea lor. Acest lucru a fost mai mare decât ceea ce au obținut pacienții care au luat un placebo. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru a trata obezitatea. Medicamentul va funcționa numai dacă îl combinați cu o dietă bine echilibrată, cu conținut scăzut de calorii și o activitate fizică crescută.

În funcție de recomandarea medicului dumneavoastră, vi se poate prescrie una dintre mai multe doze diferite de Qsymia. Cu cât doza este mai mică, cu atât este mai puțin probabil să aveți reacții adverse. Urmați întotdeauna instrucțiunile medicului dumneavoastră și nu creșteți niciodată doza fără permisiunea acestuia.

Doza de Qsymia va varia în funcție de greutatea și sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți reacții adverse severe, cel mai bine este să încetați să luați medicamentul. Qsymia poate fi, de asemenea, afectată de alcool și alte medicamente care conțin cofeină. Beți multă apă dacă intenționați să luați acest medicament pentru o perioadă lungă de timp.

Fentermină
Phentermine, o pastilă puternică de slăbit care suprimă foamea și stimulează metabolismul. Este, de asemenea, un arzător de grăsimi eficient și vine cu o garanție de returnare a banilor. Cu toate acestea, pilula trebuie luată cu o dietă sănătoasă și un plan de exerciții fizice pentru a obține rezultate de lungă durată. Nu este recomandat să luați fentermină mai mult de 12 săptămâni la un moment dat.

Fentermina, spre deosebire de alte pastile de slăbit care funcționează prin schimbarea modului creierului tău de a procesa alimentele și caloriile, funcționează schimbând modul în care procesezi alimentele. De asemenea, blochează recaptarea anumitor substanțe chimice în creier, ceea ce reduce foamea. Este disponibil numai pe bază de prescripție medicală și poate fi utilizat împreună cu alte medicamente de slăbit. Această combinație vă poate ajuta să slăbiți mai mult decât un singur medicament.

Obezitatea este o afecțiune gravă de sănătate care poate crește riscul de a dezvolta diabet și boli de inimă. Adesea este rezultatul a mânca prea mult și a nu face suficient exerciții fizice. Poate fi cauzata si genetic, de dezechilibre hormonale si probleme metabolice. Dacă IMC-ul dvs. este peste 30, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să pierdeți în greutate pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală și pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

În Statele Unite, medici prescrie de obicei fentermină pentru utilizare pe termen scurt (câteva săptămâni) alături de o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice. De asemenea, este prescris persoanelor cu istoric de boală mintală pentru tulburări de alimentație excesivă sau bulimie. Este un medicament din Lista 4, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat abuziv, dar rata de utilizare greșită pare să fie scăzută.

Mulți oameni au raportat că au observat o scădere moderată în greutate atunci când au luat Phentermine. Cele mai frecvente efecte secundare sunt tulburări de stomac, insomnie și gură uscată. Dacă prezentați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmaciei.

Dacă întâmpinați dificultăți la deschiderea sticlei, cereți farmaciei să pună fentermina într-un recipient ușor de deschis. Ei pot oferi etichete mari sau braille sau ar putea recomanda instrumente care facilitează deschiderea sticlei.

Unele site-uri web fără licență vând fentermină online fără prescripție medicală. Poate fi periculos, deoarece nu știi ce alte substanțe și materiale de umplutură sunt în pastile. Mai mult, cumpărarea acestor medicamente din surse umbrite este ilegală.

Saxenda
Saxenda este unul dintre cele mai noi medicamente de slăbit pe bază de rețetă care a ajuns pe piață. Saxenda este un medicament injectabil care se injectează de obicei sub piele o dată pe zi. Medicul dumneavoastră vă va arăta cum să administrați injecțiile acasă cu un stilou injector (pen) preumplut. Puteți găsi instrucțiuni și pe site-ul producătorului. Injecțiile sunt de obicei administrate în coapsă sau burtă. Este important să se rotească locurile de injectare de fiecare dată pentru a evita reacțiile adverse. Utilizați un recipient pentru obiecte ascuțite care este rezistent la perforare pentru a elimina în siguranță seringile și acele uzate.

În studiile clinice, Saxenda® (liraglutidă), a ajutat adulții obezi să slăbească în medie 15 kilograme în doar 16 luni. Aceasta este de două ori cantitatea de pierdere în greutate pe care o pot obține medicamentele mai vechi, cum ar fi Qsymia. Medicamentul este, de asemenea, eficient în scăderea nivelului de zahăr din sânge pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Liraglutida imită hormonul GLP-1, care este produs în mod natural în corpul dumneavoastră. Acest lucru suprimă pofta de mâncare și încetinește golirea stomacului. Făcând acest lucru, vă ajută să mâncați mai puțin și să pierdeți în greutate. Medicamentul nu este un remediu pentru creșterea în greutate și trebuie utilizat împreună cu un plan alimentar sănătos și exerciții fizice regulate.

Trebuie să spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave de la acest medicament. Unele dintre efectele secundare grave includ greață, probleme gastro-intestinale și dificultăți de respirație. Dacă aveți simptome care pun viața în pericol, sunați la 911 sau la numărul local de urgență.

Saxenda poate interacționa cu medicamentele cu insulină și sulfoniluree. Spuneți medicului dumneavoastră despre orice și toate medicamentele pe care le luați, inclusiv vitamine sau suplimente. De asemenea, trebuie să anunțați medicul dumneavoastră dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Saxenda ar trebui să fie luat de diabetici care își monitorizează nivelul zahărului din sânge. De asemenea, ar trebui să urmați planul de tratament prescris de medicul dumneavoastră și să vă asigurați că vă verificați în mod regulat. Sprijinul familiei, comunităților online și prietenilor vă poate ajuta să rămâneți motivat. Acest lucru vă va crește șansele de succes pe termen lung în gestionarea stării dumneavoastră și pierderea în greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *