Shake inlocuitor de masa

Ce este un shake înlocuitor de masă?
Înlocuitorii mesei sunt o modalitate convenabilă și sănătoasă de a obține toți nutrienții de care aveți nevoie, fără a fi nevoie să consumați caloriile dintr-o masă completă. Sunt o alegere populară în rândul persoanelor ocupate care se pot lupta să aibă o dietă echilibrată.

Shake-urile înlocuitoare de masă ar trebui să aibă un conținut scăzut de zahăr, carbohidrați și grăsimi. De asemenea, ar trebui să conțină vitamine și minerale esențiale.

Proteină
Proteina este un macronutrient important pentru a vă ajuta să vă mențineți corpul plin și plin de energie. În timp ce un shake proteic poate fi bogat în proteine, este de obicei folosit ca supliment de antrenament și nu ca înlocuitor de masă. Cu toate acestea, un shake nutrițional sau un shake înlocuitor de masă ar trebui să aibă un profil nutritiv complet și să conțină atât proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale, astfel încât este posibil să înlocuiți o masă completă pentru o zi.

Shake-urile înlocuitoare de masă sunt concepute pentru a fi mese complete din punct de vedere nutrițional, așa că sunt de obicei bogate în fibre pentru a vă menține să vă simțiți satul și pentru a reduce balonarea [1]. De asemenea, tind să aibă calorii mai mici pe porție decât shake-urile obișnuite, deoarece sunt destinate să înlocuiască o masă întreagă și nu doar o gustare.

Când alegeți un shake înlocuitor de masă, căutați unul care să aibă un conținut scăzut de zahăr și să conțină mai multe grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3 și acizi grași nesaturați decât acizii grași saturati. De asemenea, asigurați-vă că shake-ul conține cel puțin o treime (33%) din aportul zilnic recomandat de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina D, vitamina E și potasiu.

Ansari spune că shake-urile înlocuitoare de masă sunt o opțiune excelentă de slăbire pentru unii oameni. Cu toate acestea, este important să consultați un dietetician înainte de a le utiliza. Vei pierde în greutate dacă aportul zilnic de calorii este mai mic decât ceea ce arzi. Dar dacă bei shake-uri în loc de mâncare adevărată pentru fiecare masă, nu va fi sustenabil pe termen lung. Shake-urile pot trece rapid prin stomac, fără a fi mestecate corespunzător, așa că nu veți fi la fel de mulțumit ca dacă ați mânca o masă completă.

Carbohidrați
Shake-urile înlocuitoare de masă oferă o modalitate rapidă și convenabilă de a obține calorii din mers. Unele pot conține fibre și proteine, în timp ce altele oferă vitamine și minerale. S-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune dacă ești un atlet sau dacă ai probleme de sănătate.

Puteți pierde în greutate folosind shake-uri înlocuitoare de masă, mai ales dacă le folosiți pentru a înlocui una sau mai multe mese pe zi. Înlocuitorii mesei sunt o strategie eficientă pentru pierderea în greutate, dar numai dacă sunt consumate într-un mod care este în concordanță cu aportul zilnic de calorii. Este important să vă consultați cu un dietetician înregistrat pentru a vă asigura că urmați un plan sănătos care vă va ajuta să pierdeți în greutate, în același timp îndeplinindu-vă nevoile nutriționale și permițându-vă să mențineți succesul de pierdere în greutate pe termen lung.

Mulți oameni folosesc shake-uri înlocuitoare de masă pentru a-și atinge obiectivul caloric, dar nu oferă suficiente nutrienți sau proteine pentru a fi o masă completă. De asemenea, este dificil să consumi aportul zilnic recomandat de fibre atunci când consumi doar shake-uri înlocuitoare de masă.

Unele shake-uri înlocuitoare de masă conțin ingrediente nesănătoase și sunt bogate în zahăr. Puteți minimiza problemele alegând un produs cu mai puține ingrediente și mai puțin zahăr.

Atunci când alegeți un shake pentru înlocuirea mesei, alegeți unul care conține un echilibru de carbohidrați, proteine și grăsimi (proporții aproximativ egale sunt ideale), precum și 33% din DV pentru minerale și vitamine importante, cum ar fi calciul și fierul. Alegeți shake-uri făcute din ingrediente naturale care nu au zahăr adăugat.

Grasimi
Un shake înlocuitor de masă este de obicei un produs îmbuteliat sau o pulbere pe care o amestecați cu lapte sau apă pentru a înlocui una dintre mesele obișnuite. Sunt folosite de persoanele care doresc să slăbească controlându-și aportul de calorii sau de cei care încearcă să se îngrașească sănătos. Cele mai bune shake-uri sunt cele care conțin proteine și fibre, dar sărace în zahăr.

Cele mai bune shake-uri înlocuitoare de masă ar trebui să conțină și grăsimi sănătoase, care vă vor ajuta să vă mențineți sătul și mulțumit. Acestea pot fi îmbogățite cu vitamine și minerale sau pot conține probiotice pentru a susține sănătatea digestivă. Ele pot conține, de asemenea, ingrediente cunoscute pentru a promova sănătatea cardiovasculară, cum ar fi acizii grași omega-3 și acizii folici.

Nu este recomandat să bei shake-uri exclusiv, mai ales dacă scopul tău este să slăbești sau dacă ai o boală cronică. Shake-urile sunt o opțiune convenabilă și rapidă pentru cei care nu au timp să gătească o masă. Cu toate acestea, acestea ar trebui combinate cu o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional pentru a obține succesul pe termen lung.

Deși multe shake-uri înlocuitoare de masă oferă o anumită formă de fibre, de obicei conțin mult mai puțin decât alimente integrale, cum ar fi fructele, legumele și leguminoasele. Consumul de shake-uri ca înlocuitor de masă nu este un mod de viață durabil, deoarece poate duce la izolarea socială și este posibil să pierdeți nutrienții care se găsesc în alimentele integrale. Dacă vrei să slăbești pe termen lung, ai nevoie de un stil de viață mai sănătos. Dacă încetați să beți shake-uri pentru mese și reveniți la vechile obiceiuri alimentare, vă va plăcea și câștigi greutatea pe care ai pierdut-o.

De asemenea, ar trebui să conțină fibre pentru a preveni constipația și balonarea. De asemenea, ar trebui să ofere niște fibre pentru a preveni constipația și balonarea. Întrebați un dietetician înregistrat dacă nu sunteți sigur de cel mai bun înlocuitor al mesei pentru dvs.

Fibră
Shake-urile de înlocuire a mesei au câștigat popularitate în ultimii ani ca o modalitate de a obține rapid și convenabil caloriile atunci când nu aveți timp. Dar este important să rețineți că shake-urile de înlocuire a mesei nu trebuie să înlocuiască alimentele întregi și ar trebui să meargă întotdeauna mână în mână cu mese sănătoase, bine echilibrate, dacă doriți să pierdeți în greutate și să o păstrați pentru totdeauna. Multe produse care pretind că vă ajută să pierdeți grăsimea sunt de fapt încărcate cu zaharuri, ingrediente artificiale și umpluturi.

Mesele preparate din alimente integrale conțin fibre, care vă ajută să vă simțiți plini și pot reduce foamea și pofta de alimente nesănătoase. Căutați un înlocuitor de masă care conține cel puțin 3 grame per porție de fibre. Citiți ingredientele și evitați-le pe cele care conțin îndulcitori artificiali, alcooli de zahăr sau alți aditivi care se termină în -ol (cum ar fi eritritol).

Unele shake-uri înlocuitoare de masă conțin proteine, dar nu sunt menite să fie sursa ta principală a acestui nutrient esențial. Acest lucru se realizează cel mai bine prin consumul unei diete bazate pe alimente integrale. Puteți crește în greutate dacă beți doar shake-uri înlocuitoare de masă. Acest lucru vă poate afecta și metabolismul.

Cu toate acestea, Ansari spune că va recomanda ocazional o masă lichidă sportivilor cărora le este greu sau imposibil să tolereze alimente solide înainte de un eveniment sau de o sesiune de antrenament. Scopul este de a oferi „nutriție lichidă care este mai ușor de digerat decât o masă completă”, astfel încât să își poată menține nivelul de energie fără a se simți rău.

Vitamine și minerale
Multe shake-uri înlocuitoare de masă sunt îmbogățite cu vitamine și minerale suplimentare. Acestea sunt deosebit de importante pentru persoanele cu restricții alimentare și le pot ajuta să își satisfacă nevoile nutriționale în timp ce își ating obiectivele. Asigurați-vă că verificați eticheta produsului pentru acești nutrienți adăugați.

Shake-urile înlocuitoare de masă pot fi făcute din suplimente sub formă de pudră și amestecate cu apă sau orice alt lichid pentru a înlocui o masă completă. Acestea sunt de obicei controlate din punct de vedere caloric și conțin proteine, carbohidrați, grăsimi și vitamine și minerale.

Ele pot conține, de asemenea, aditivi din plante. De exemplu, un shake popular pentru slăbit numit PhenQ este formulat cu un amestec de două ierburi numite Innoslim (Panax notoginseng și Astragalus membranaceus). Aceste extracte sunt comercializate pentru a ajuta oamenii să piardă în greutate. Cu toate acestea, dovezile în acest sens rămân neconcludente.

Atunci când alegeți o băutură, alegeți una care se potrivește gusturilor și preferințelor dumneavoastră dietetice. De exemplu, dacă aveți intoleranță la lactoză, alegeți o opțiune fără lapte. Dacă doriți să adăugați mai multe fibre în dieta dvs., alegeți o opțiune bogată în fibre.

Alegeți un shake care are cantitatea potrivită de calorii. Fiecare are nevoi calorice diferite și este important să le satisfacă pentru a rămâne sănătos și în formă.

Shake-urile înlocuitoare de masă pot fi o modalitate convenabilă de a obține caloriile și proteinele de care aveți nevoie în timp ce sunteți în deplasare. Este important să ne amintim, totuși, că nu ar trebui să se bazeze pe acestea ca înlocuitori de masă și ar trebui să fie asociate cu o dietă echilibrată cu alimente întregi. Discutați cu un medic înainte de a adăuga shake-uri înlocuitoare de masă în dieta dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *