Cum să găsești un remediu rapid de slăbit
Există mai multe modalități de a pierde rapid în greutate, inclusiv evitarea alimentelor procesate care provoacă inflamații; pregătirea gustărilor și a meselor acasă folosind alimente integrale; apă potabilă și luarea de suplimente. Aceste sfaturi simple te vor ajuta să slăbești și să o păstrezi pentru totdeauna.
Pierderea în greutate poate îmbunătăți sau chiar inversa afecțiuni precum diabetul și apneea în somn.
1. Mâncați o dietă bogată în fibre
Dietele bogate în fibre vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să vă controlați apetitul. Fibrele ocupă spațiu în stomac și încetinesc digestia, făcându-vă să vă simțiți mai plini. O dietă sănătoasă ar trebui să includă 21 până la 38 de grame de fibre pe zi. Această cantitate este necesară pentru ca tractul digestiv să funcționeze în mod normal și pentru a preveni unele probleme comune de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.
Fibrele sunt cele mai benefice atunci când creșteți aportul treptat pe o perioadă de câteva săptămâni. În caz contrar, o schimbare bruscă poate duce la gaze, balonare abdominală și crampe. Adaugă câteva porții în fiecare săptămână de alimente bogate în fibre la mesele tale. De exemplu, puteți adăuga fructe de pădure în fulgii de ovăz de dimineață sau puteți presăra deasupra o caserolă cu ouă omletă. Ca garnitură, serviți legume la abur sau varză de Bruxelles prăjită.
Fibrele sunt bune pentru piele, precum și pentru sistemul digestiv. Îndepărtează toxinele și reduce inflamația. Poate chiar reduce riscul de cancer.
Fructele și legumele integrale, leguminoasele și cerealele integrale sunt cele mai bune surse de fibre alimentare. De exemplu, în timp ce un măr de mărime medie conține 4 grame de fibre, o cană de mure conține de 10 ori această cantitate. Asigurați-vă că includeți atât fibre solubile, cât și insolubile. De asemenea, includeți gustări bogate în fibre, cum ar fi un parfait de iaurt cu fructe și nuci sau o pungă de floricele cu conținut scăzut de grăsimi.
2. Mănâncă mai multe alimente întregi
Alimentele integrale conțin nutrienți importanți precum calciu, fibre, vitaminele B și D, magneziu, fier, potasiu, acizi grași esențiali și alți compuși care promovează sănătatea, care vă ajută celulele să funcționeze așa cum au fost menite să facă. Fructele, legumele, semințele și nucile sunt toate alimente sănătoase. De asemenea, au un conținut scăzut de zahăr, spre deosebire de multe produse procesate sau fast-food. Începeți prin a face cumpărături în jurul perimetrului supermarketului dvs. pentru opțiuni mai puțin procesate și aprovizionați cu produse de bază, cum ar fi orez brun, quinoa și farro. Alegeți un ou de legume sau un ou fiert tare peste un produs de patiserie pentru micul dejun. Iaurtul simplu amestecat cu fructe este mai bun decât soiurile aromate. De asemenea, puteți alege cafea sau ceai cu gheață neîndulcită, apă plată sau sucuri de fructe fără zahăr.
4. Mănâncă mai multe legume
Consumul de legume vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele, fie că este vorba de a îmbunătăți sănătatea articulațiilor, de a reduce greutatea sau de a vă simți mai bine în general. Legumele au un conținut scăzut de calorii și oferă o varietate de vitamine și minerale esențiale. Conțin substanțe fitochimice care vă pot proteja de cancer și alte boli.
Consumul mai multor legume este o modalitate ușoară de a obține doza zilnică de fibre, care vă poate ajuta să vă simțiți plini și să scadă pofta de alimente cu zahăr. De asemenea, sunt adesea mai puține în sodiu și grăsimi decât alte opțiuni bogate în calorii, cum ar fi carnea, brânzeturile și alimentele procesate.
Umplerea jumătății din farfurie cu legume la fiecare masă este o modalitate excelentă de a crește aportul de nutrienți, reducând în același timp caloriile. Deveniți creativ cu modul în care folosiți legumele le poate face mai ușor de consumat – încercați să le adăugați într-un smoothie, să le puneți într-o salată sau să faceți un amestec de legume.
Unele legume, cum ar fi ardeiul gras, sunt deosebit de prietenoase cu pierderea în greutate. O cană de ardei galben, portocaliu sau roșu feliat are doar 24 de calorii. De asemenea, conține 2 grame de fibre. Adăugați-le într-un sandviș, scufundați-le în hummus sau prăjiți cu ceapă pentru o garnitură delicioasă. Verdele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza varza si conopida sunt, de asemenea, prietenoase cu legumele. Conopida are doar 27 de calorii per porție și este bogată în fibre. Includerea legumelor în dieta ta în orice moment al zilei este esențială, dar începerea cu micul dejun stabilește scena pentru un model alimentar sănătos pe tot restul zilei. Încercați să adăugați o parte de legume la ouă sau să faceți un haș pentru micul dejun folosind cartofi dulci și spanac.
5. Bea mai multa apa
În timp ce creșterea aportului de apă poate să nu pară un remediu miraculos pentru pierderea în greutate, cu siguranță vă poate ajuta cu eforturile de a pierde kilogramele. S-a demonstrat că suprimă pofta de mâncare, stimulează metabolismul și face exercițiul mai ușor și mai eficient – toate acestea ar putea contribui la o schimbare la scară.
Deoarece nu conține calorii, să bei apă în loc de alte băuturi pline de calorii (cum ar fi sifonul, cafeaua, sucul sau ceaiul) îți va reduce consumul total de calorii. Consumul de apă înainte de a mânca vă poate ajuta să consumați mai puține calorii. Acest lucru ar putea duce la pierderea în greutate.
Potrivit unui studiu din 2016, persoanele care au băut apă înainte de masă au mâncat cu 22% mai puțin decât cei care nu au băut. Acest lucru s-a întâmplat probabil pentru că bea apă înainte de masă poate umple stomacul, ceea ce trimite creierului semnale că ești plin.
Un alt mod în care apa poate ajuta este prin creșterea cantității de energie pe care o arde o persoană în repaus. Un studiu a constatat că oamenii care au băut apă au rate metabolice de repaus mai mari decât cei care nu au băut apă.
Academia Națională de Științe recomandă femeilor să bea aproximativ 2,7 litri de lichid pe zi, iar bărbaților aproximativ 3,7 litri pe zi. Scopul este de a bea suficiente lichide încât persoanei să fie rareori însetate, dar nu atât de mult încât să urineze în mod constant sau să se simtă deshidratată.